• Homepage
  • |
  • Tom Odell – Another Love leren op je piano of keyboard?

Tom Odell - Another Love leren op je piano of keyboard?


Geschreven door pianodocent Ruben Weverling 

Weet je nog waar je was toen je Another Love voor de eerste keer hoorde?

Dit nummer heeft een grote impact gemaakt op vele mensen. De pianohit maakte van Britse singer songwriter Tom Odell in één klap een ster. Hoewel Another Love in 2012 werd uitgebracht, staat het nog steeds in YouTubes top 100 meest bekeken muziekvideo’s.

Het heeft namelijk bijna een half miljard views!

De piano is wat Another Love onderscheidt van andere nummers. Het geeft een krachtige betekenis aan de melodie en de tekst van het lied. Wil jij dit prachtige stuk ook op de piano leren spelen?

Dan zit je hier goed.

Leer Another Love spelen op de piano


Als je nieuw bent met pianospelen, is Another Love een geweldige keuze.

Vooral als je moeite hebt met je linkerhand, kan dit een ontzettend leerzaam nummer zijn. Je gebruikt namelijk maar twee of drie noten tegelijk op je linkerhand. Hierdoor is het overzichtelijk, en ben je niet te veel tijd kwijt met het leren van alle piano akkoorden.

Ook de melodie geeft je een goede mogelijkheid om aan je tempo en je handwerk te werken.

Zodra de melodie van het nummer start, gebruik je op veel momenten maar één noot. Dit betekent dat je je aandacht kunt schenken aan het tempo, want daar zit wel veel variatie in.

Vergis je echter niet: er zit veel repetitie in het nummer.

In het begin kun je een beetje gefrustreerd raken door het redelijk snelle tempo, waardoor het lastig is om bij te houden. Neem de tijd, wees niet te streng voor jezelf en blijf oefenen. 

In onderstaande YouTube video leer je een leuk en herkenbaar stukje uit Another Love. 

Mocht je het hele stuk willen spelen en de bijbehorende bladmuziek willen downloaden, kun je lid worden van Pianoflix. Binnen ons aanbod vind je de volledige les van Tom Odell - Another Love. 

Speelt Tom Odell piano?


Tom Odell is een getalenteerde pianist. Hij schrijft zijn liedjes op de piano, omdat hij zegt dat dit hem zijn eigen stem kan geven. Ook gebruikt hij wel eens de gitaar om een nummer te componeren, maar dit heeft andere gevolgen.

Volgens Odell is een pianospeler namelijk makkelijk te herkennen aan de manier waarop akkoorden gebruikt worden in nummers. Als een componist een nummer voor een muzikant heeft geschreven, zegt hij te kunnen horen of dit oorspronkelijk een pianostuk was. Dit houdt in dat de akkoorden van een nummer niet altijd de baslijn volgt. Hoor jij dit ook terug in nummers?

Een voorbeeld wat mij in ieder geval te binnen schiet is Elton John.

Tom Odell begon met pianolessen toen hij zes jaar oud was. In zijn jeugd waren zijn grote muzikale helden Elton John en Billy Joel. Dit gaf hem de inspiratie om ook zelf liederen te gaan schrijven.

Odell werd uiteindelijk ontdekt toen hij 21 was. Hij speelde een set op de piano in een Britse pub om geld te kunnen verdienen. Daar werd hij opgemerkt door Britse zangeres Lily Allen. Hierdoor ging zijn carrière opeens in snelvaart. Hij tekende bij een platenlabel, en een jaar later was zijn debuutalbum Long Way Down een enorm succes.

Vooral de single Another Love maakte hem in één klap wereldberoemd.

Waar gaat Another Love over?


In Another Love zingt Tom Odell over zijn partner, aan wie hij alles wil geven.

Toch wordt hij tegengehouden, omdat hij nog niet over zijn vorige relatie heen is. Hij heeft alles weggegeven aan een ander, en kan dus niet voldoen aan de eisen om zijn nieuwe partner gelukkig te maken. Dit is een gevoel waar velen van ons zich in kunnen herkennen.

Zodra je Another Love op de piano hebt geleerd, is het een leuke oefening om mee proberen te zingen met de tekst. Dit is een goede manier om je handwerk te automatiseren, omdat je met twee dingen tegelijk bezig bent. Zet de tekst neer op je piano of keyboard, en richt je op het zingen.

Als het even misgaat, kun je gewoon doorspelen – oefening baart kunst. Misschien ken je de tekst zelfs al uit je hoofd. Dit maakt het nog makkelijker om te zingen en tegelijkertijd piano te spelen.

Leuk weetje: in 2014 werd Another Love van Tom Odell gebruikt in de Amerikaanse televisieserie The Vampire Diaries. Dit zorgde ervoor dat het lied opnieuw populair werd onder kijkers, en het nummer ook weer opnieuw in de hitlijsten terecht kwam.

"Een soort Netflix voor piano & keyboard"

Leer 160+ bekende liedjes, in je eigen tempo en véél voordeliger dan pianoles.

5-sterren

Uitstekend beoordeeld op Trustpilot.