• Homepage
  • |
  • Deze 6 piano liedjes kun je spelen met Sinterklaas

Deze 6 piano liedjes kun je spelen met Sinterklaas


Geschreven door pianodocent Ruben Weverling 

De vrolijkste tijd van het jaar voor een kind is toch wel de periode van Sinterklaas.

Halverwege november begint natuurlijk al de spanning wanneer de lieve Sint met de boot aankomt vanuit Spanje in Nederland. Gespannen en enthousiast wachten de kinderen de lieve Sint op en kijken uit naar alle pietjes die allerlei lekkers uitdelen aan de wachtende kinderen en ouders.

Om de feestvreugde in deze leuke dagen wat te verhogen kun je ook mooi gebruik maken van het moment om deze 6 leuke piano Sinterklaasliedjes te spelen. Zo breng je de stemming er wat in!

Sinterklaas liedjes voor piano & keyboard


1. Zie ginds komt de stoomboot...


Uit Spanje weer aan! Dit liedje is natuurlijk een hartstikke mooi liedje om te spelen rondom de aankomst van de Sint. Het verwoordt precies de spanning en sensatie van het moment wanneer de Sint helemaal vanuit het verre Spanje eindelijk weer voet aan de bodem zet in Nederland.

Honderd procent kans dat je een enthousiast publiek kunt verwachten zodra je dit nummer in zet.

Kinderen zullen het uit volle borst mee zingen want, liedjes zingen voor de Sint is natuurlijk de volgende ochtend lekkers ontvangen in de schoen.

2. Daar wordt aan de deur geklopt


Wanneer je dichterbij pakjesavond komt is dit een heel leuk liedje om te spelen voor de kinderen.

Het leuke van dit liedje is ook dat je het een beetje spannend kunt maken door de speelwijze te vertragen of juist te versnellen en een beetje extra dynamiek in te toetsen. Een klop op de piano bijvoorbeeld geven tijdens het spelen, maakt het extra spannend. 

De spanning op de gezichtjes van de kinderen zal zeer heel veel plezier geven. En eerlijk is eerlijk, daar is het natuurlijk allemaal ook om te doen!

Want hoe fijn is het om te zien dat de kinderen plezier hebben en spanning voor pakjes avond.

3. Piet ging uit fietsen


‘Gooi wat in mijn schoentje’. Dit is natuurlijk een onwijs leuk liedje voor het slapen gaan. Nog even de schoen bij de kachel mogen zetten en uit volle borst een mooi liedje zingen voor de Sint en zijn pietjes en de volgende ochtend wakker worden met wat lekkers in de schoen en een mooi presentje. Ieder kind kijkt er in de Sinterklaas tijd naar uit. 

Sinterklaas kapoentje is dan ook een mooi liedje om de sfeer een beetje te verhogen en de kinderen uit volle borst te laten zingen bij de schoen. Dat zal zeker een memorabel moment worden!

4. Sinterklaas kapoentje


‘Gooi wat in mijn schoentje’. Dit is natuurlijk een onwijs leuk liedje voor het slapen gaan.

Nog even de schoen bij de kachel mogen zetten en uit volle borst een mooi liedje zingen voor de Sint en zijn pietjes en de volgende ochtend wakker worden met wat lekkers in de schoen en een mooi presentje. Ieder kind kijkt er in de Sinterklaas tijd naar uit. 

Sinterklaas kapoentje is dan ook een mooi liedje om de sfeer een beetje te verhogen en de kinderen uit volle borst te laten zingen bij de schoen. Dat zal zeker een memorabel moment worden!

5. Zie de maan schijnt door de bomen


Als je dan toch in de stemming bent van het schoen zetten samen met de kids, dan is natuurlijk zie de maan schijnt door de bomen een fantastisch liedje voor het slapen gaan.

Na het zingen van dit mooie lied zal jouw kind dromen over de maan die door de bomen schijnt en de Sint die over de daken aan het rennen is met de pietjes om de schoenen te vullen met lekkers.

Zie de man schijnt door de bomen is dan ook echt een liedje die spreekt tot de fantasiewereld van het kind en dat is natuurlijk ook wat je graag wilt zien. Een kind moet lekker zijn/haar fantasie kunnen gebruiken en kunnen genieten van de spanning van het moment. 

6. Dag Sinterklaasje


Aan alle leuke dingen komen een eind, en dan komt er een moment dat er weer afscheid genomen moet worden van de Sinterklaas. Voor kinderen is dit toch altijd wel een verdrietig moment.

Weer een jaar moeten wachten totdat de Sint terug komt. Om de kinderen te helpen bij het afscheid nemen van de Sint is het goed om samen te zingen. 

‘Dag Sinterklaasje’ is dan ook een leuk liedje die je makkelijk op de piano kunt spelen waarmee je je kind helpt om op een leuke manier gedag te zeggen tegen de Sint. 

"Een soort Netflix voor piano & keyboard"

Leer 160+ bekende liedjes, in je eigen tempo en véél voordeliger dan pianoles.

5-sterren

Uitstekend beoordeeld op Trustpilot.