• Homepage
  • |
  • Simply Piano review in het Nederlands (2024)

Simply Piano review in het Nederlands (2024)


Geschreven door pianodocent Ruben Weverling 

Heb je mogelijke interesse om met de Simply Piano app aan de slag te gaan? Voordat je daadwerkelijk met deze app aan de slag gaat, is het verstandig om deze Simply Piano review door te nemen. In deze review bespreek ik deze interessante piano app namelijk van A tot Z.

Door de jaren heen is deze app vrij populair geworden. Dit komt onder meer doordat de app voor zowel beginners als professionals geschikt is. Maar, is deze app ook voor jou geschikt? Om het antwoord op die vraag te vinden, hoef je alleen maar deze Simply Piano review door te nemen.

Wat is de Simply Piano app precies?


De app Simply Piano is ontwikkeld door het bedrijf JoyTunes. Dit bedrijf ken je mogelijk al van andere piano apps, zoals Piano Maestro of Piano Dust Buster. Met deze app heeft JoyTunes de wereld qua piano apps in ieder geval flink opgeschud.

Het bedrijf JoyTunes geeft zelf aan dat deze app inmiddels door tienduizenden mensen dagelijks gebruikt wordt. Zij downloaden de app op hun smartphone, doorlopen de verschillende aanmeldstappen en gaan vervolgens serieus met de app aan de slag. En daarmee gaan ze ook serieus aan de slag met hun pianokwaliteiten.

Wat kun je verwachten van de Simply Piano app?


Van de Simply Piano app kun je heel veel verwachten. Dat durf ik wel te stellen, nadat ik deze app zelf uitgebreid uitgeprobeerd hebt. Met deze app ga je simpelweg veel leren. Je doet dit niet alleen op een leuke manier, maar ook volledig op je eigen tempo. De lessen die je op deze app kunt volgen, kun je geheel naar eigen wens volgen.

Daarbij raad ik je wel aan om een tablet te gebruiken. Je kunt voor deze app ook een smartphone gebruiken, maar een tablet is dankzij het grotere scherm net iets handiger. Daarbij is het ook goed om te weten dat deze app alleen op een ‘mobile device’ werkt. Je kunt dus geen computer gebruiken voor/met deze app.

Wat mij hierbij erg aanspreekt, is de veelzijdigheid van de Simply Piano app. Deze app is absoluut voor beginnende pianisten geschikt, maar ook voor de meer ervaren pianisten. Dit was overigens ook precies het doel van het bedrijf JoyTunes. Dit bedrijf wilde met een veelzijdige piano app op de markt komen. Een app die echt voor iedereen geschikt zou zijn.

Instellen van de app


Als je interesse hebt om de Simply Piano app te gebruiken, kun je ‘m via de Play Store downloaden. Ongeacht of je een Android of Apple tablet/smartphone hebt, is deze app te downloaden.

Nadat je dit hebt gedaan, moet je de app instellen. Je moet hierbij allereerst aangeven of je een piano of een keyboard hebt. Waarom dit van belang is? Omdat de app afgestemd wordt op het muziekinstrument dat je hebt.

Vervolgens kun je aangeven wat je grootste doelen zijn. Wil je graag bladmuziek beter kunnen lezen? Wil je graag akkoorden kunnen spelen? Wil je graag je favoriete songs leren spelen? Of wil je gewoonweg de basisprincipes van het piano spelen leren?

Door je doel aan te geven, past de app zich hier automatisch op aan. Dit is wat mij betreft één van de belangrijkste punten waaruit blijkt dat de Simply Piano app zeer divers is.

Hoe is de app opgebouwd?


Eén van de grootste voordelen van de Simply Piano app is de diversiteit. Met deze app kun je van alles doen, leren en meemaken. Dit komt onder meer door de opbouw. Om je hier een indruk van te geven, vertel ik je graag hieronder graag meer over de verschillende bouwstenen van deze app.

Cursussen / lessen


In de Simply Piano app zijn maar liefst 27 verschillende cursussen te vinden. Deze cursussen heeft men onderverdeeld in twee categorieën Solist en Akkoorden.

Het is niet noodzakelijk dat je een keuze tussen beide categorieën maakt. Je kunt met beide categorieën aan de slag, waarbij je ook nog de verschillende onderdelen met elkaar kunt combineren. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om je op één van beide categorieën te concentreren.

Elke cursus start vervolgens met een korte introductievideo. In deze video krijg je uitgelegd wat je gaat leren. Vervolgens krijg je meerdere video’s te zien, waarin bijvoorbeeld een nieuwe techniek uitgelegd wordt. Nadat je deze video’s hebt bekeken, kom je in een soort van leeromgeving terecht. In deze leeromgeving vind je onder meer een notenbalk, waarna het zaak is dat je deze noten op je piano gaat spelen. De Simply Piano app biedt hiervoor uiteraard de gewenste ondersteuning.

Bij de cursussen/lessen valt met name de overzichtelijkheid me op. Zelfs als je nog nooit op een piano hebt gespeeld, is het precies duidelijk wat je moet doen. Men heeft voor een overzichtelijke app met duidelijke instructies gezorgd. Dit komt het gemak en plezier van/met deze app alleen maar ten goede.

Liedjes


In de Simply Piano app is ook een bibliotheek van liedjes te vinden. In totaal gaat het om honderden verschillende liedjes, onderverdeeld in verschillende niveaus. Ongeacht wat voor niveau je op dit moment hebt, kun je uit tal van leuke liedjes kiezen.

Het leuke is dat de meeste nummers uit deze app vrij populair zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je alleen maar muziekstukken van Mozart of Beethoven kunt spelen. Wat ik wel jammer vind, is dat je hierbij niet zozeer op genre kunt sorteren.

5 minuten oefeningen


In de app zijn ook nog verschillende 5 minuten oefeningen te vinden. Zoals de naam al aangeeft, kun je in 5 minuten serieus met een bepaalde oefening aan de slag gaan.

De app stelt deze oefeningen overigens zelf aan je voor. Je kunt ze niet zelf selecteren, aangezien de app dit volledig automatisch doet aan de hand van je huidige niveau.

Let wel op: met deze 5 minuten oefeningen leer je geen nieuwe dingen. Wat je wel leert? Je versterkt hiermee de kennis die je in de cursussen/lessen van de Simply Piano app op hebt gedaan. Je kunt deze 5 minuten oefeningen dan ook min of meer als prima geheugensteuntje zien.

Bladmuziek


In de app zijn ook nog allerlei soorten bladmuziek te vinden. Het fijne hierbij is dat je deze bladmuziek uit kunt printen. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat je altijd de Simply Piano app geopend hebt. De makers begrijpen bovendien goed dat het aflezen van noten vanaf uitgeprint papier makkelijker is.

Akkoorden


In dit onderdeel van de app leer je alles over akkoorden. Dit doe je niet op een saaie manier, maar doe je aan de hand van je lievelingsliedjes. Zo kun je kiezen voor de akkoorden van de bekendste pianoliedjes, maar ook voor de akkoorden van de genres pop, jazz en rock.

Wat mij betreft heeft men bij deze akkoorden ook de juiste keuze gemaakt. Normaal zijn akkoorden ietwat slaapverwekkend, maar dat is in deze app niet het geval. Je leert alles over de akkoorden aan de hand van je eigen lievelingsmuziek. Dit brengt meer plezier met zich mee en zorgt er ook voor dat je sneller de kennis opdoet.

Voor wie is de Simply Piano app geschikt?


De Simply Piano app is eigenlijk voor elke pianist geschikt. Ongeacht of je nou een beginnend- of ervaring pianist bent, kun je gebruik maken van deze app. Dit is mijn ogen aan twee belangrijke punten te danken:

De app is bijzonder uitgebreid opgesteld. Zoals je in deze Simply Piano app review in het Nederlands hebt kunnen lezen, bestaat de app uit meerdere categorieën en onderdelen. Dit zorgt ervoor dat elke pianist met deze app de nodige kennis op kan doen. Ook zorgt de uitgebreide opbouw ervoor dat je heel veel plezier beleeft aan deze app én je piano.

De app past zich automatisch aan je niveau aan. Wat ik super sterk vind, is dat de app zich automatisch aan je niveau aanpast. De 5 minuten oefeningen worden door de app bijvoorbeeld automatisch geselecteerd, volledig aan de hand van je eigen niveau. Hierdoor heb je de zekerheid dat je niet te makkelijke- of juist te moeilijke oefeningen voorgeschoteld krijgt.

Veelgestelde vragen over de Simply Piano app


Is er een mogelijkheid voor feedback?

Ja, zeker. Je kunt in de app zelf je feedback doorgeven. Een andere optie die je hebt, is om dit bijvoorbeeld via de app store te doen.

Kun je deze app ook met een keyboard volgen?
Ja, absoluut. In eerste instantie moet je zelfs aangeven of je een piano of keyboard hebt. Als je een keyboard hebt, kun je je keyboard zelfs rechtstreeks aan de app koppelen. Je hebt hier een speciale USB MIDI kabel voor nodig.

Moet je noten kunnen lezen bij deze app?

Nee, dat is niet per definitie nodig. De reden hiervoor is logisch: alles met betrekking tot piano spelen leer je in/met deze app. Dat geldt dus ook voor het leren lezen van noten.

Voor- en nadelen van de Simply Piano app


Voordelen:


Compatibel met alle piano’s en keyboards. Voor de Simply Piano app maakt het niet uit wat voor muziekinstrument je gebruikt. Deze app is simpelweg te combineren met alle soorten piano en keyboards.

Zeer uitgebreide app. Zoals ik eerder in deze Simply Piano app review al stelde, is de app zeer uitgebreid opgebouwd. Dit biedt niet alleen veel leermogelijkheden, maar ook veel plezier. Dit komt onder meer doordat je met deze app je eigen lievelingsliedjes kunt gaan leren spelen.

Onderdelen sluiten perfect op elkaar aan. De verschillende onderdelen van de Simply Piano app sluiten perfect op elkaar aan. Voordat je aan een cursus begint, krijg je bijvoorbeeld een samenvatting te zien van eerdere cursussen die je gevolgd hebt. De 5 minuten oefeningen slaan nadien ook weer op de cursussen die je gevolgd hebt. Op deze manier geniet je van een interessant totaalplaatje dat perfect bij elkaar past.

Werkt zonder internetverbinding. Als je van de Simply Piano app gebruik wilt maken, heb je hier niet per sé een internetverbinding voor nodig. Ook zonder internetverbinding is het mogelijk om de verschillende onderdelen te gebruiken.

Perfecte ondersteuning. Bij de Simply Piano app ben je van een perfecte ondersteuning verzekerd. Pas nadat je met succes de opgedane kennis in de praktijk toe kunt passen, kun je door naar de volgende les. Dit wordt mogelijk als vervelend ervaren, maar het helpt je op termijn des te meer om op de juiste manier piano te spelen.

Nadelen:


Je kunt geen onderdelen overslaan. Bij het volgen van de lessen is het niet mogelijk om onderdelen over te slaan. Dit betekent dat je mogelijk dingen moet doen, waarover je op dit moment al de nodige kennis hebt. Dit is echter iets waar je niks aan kunt doen.

Duurt vrij lang om de gehele app ‘uit te spelen’. Als je de gehele Simply Piano app uit wilt spelen, heb je hier zo’n twee jaar de tijd voor nodig. Het duurt dus vrij lang om alle onderdelen van deze app te doorlopen.

Wat kost Simply Piano?


De Simply Piano app is zeker geen gratis app. Nee, in eerste instantie is het mogelijk om deze app 7 dagen gratis uit te proberen. Na deze 7 dagen kun je een betaald abonnement nemen.

Hierbij heb je de keuze uit drie betaalmogelijkheden. Je kunt voor een periode van drie maanden kiezen, waarvoor je 59,99 dollar moet betalen. Ook kun je voor een periode van een half jaar kiezen, waarvoor je 89,99 dollar moet betalen. Tot slot kun je een jaarabonnement afsluiten, waarvoor je een bedrag van 149,99 dollar moet betalen.

Mijn eindconclusie over de Simply Piano app


In mijn ogen is de Simply Piano app een geweldige app. Deze app is voor alle pianisten geschikt, biedt heel veel mogelijkheden en brengt het nodige plezier met zich mee. Deze twee laatste voordelen zijn voornamelijk te danken aan de diverse onderdelen van deze app.

Ook de gehele opbouw, de werking en de ondersteuning spreken mij aan. Met deze app zet je serieus de juiste stappen om een begenadigd pianist te worden. Hier moet je wel een kleine investering voor doen, maar dit is de moeite absoluut waard. 

"Een soort Netflix voor piano & keyboard"

Leer 160+ bekende liedjes, in je eigen tempo en véél voordeliger dan pianoles.

5-sterren

Uitstekend beoordeeld op Trustpilot.