• Homepage
  • |
  • 5 pianoliedjes bekend uit Hollywood films

5 pianoliedjes bekend uit Hollywood films


Geschreven door pianodocent Ruben Weverling 

Muziek is heel erg belangrijk als begeleiding in films of series.

Goede muziek zorgt voor een bepaalde stemming in de film. Bedenk bijvoorbeeld eens een spannend muziekje bij een horrorfilm, zonder een spannende muziek zou de spanning in de horrorfilm veel minder zijn. Muziek heeft daarom een belangrijke functie binnen een film. 

Soms gebeurt het dan dat een liedje uit een film een hit wordt. Dat kan bijvoorbeeld omdat de film heel erg aanslaat en populair is of omdat de muziek echt een knaller is en de grote massa weet te bereiken. In deze blog lees je alles over populaire piano liedjes die bekend zijn uit Hollywood films.

Piano liedjes uit films


1. Amélie


Een van de allermooiste pianoliedjes films is toch wel de soundtrack in de film Amélie.

De componist van dit prachtige stuk is Yann Tiersen. Dit prachtige piano liedje past bij het melodramatische verhaal van de film Amélie. In deze film gaat het om Amélie Poulain die thuis gevangen wordt gehouden door haar ouders en niet naar school gaat. Amélie ontwikkeld een sterke fantasiewereld daardoor.

Als Amélie eenmaal uit huis is en de vrijheid van het leven mag ervaren gaat ze op reis naar Parijs. Daar begint ze een loopbaan als serveerster. De soundtrack van Amélie verwoordt precies de emotie die in de film voelbaar is. En mede daardoor is dit een grote hit geworden.

In onze onderstaande YouTube video leer je een leuk en herkenbaar stukje:

2. Schindler’s List


Een van de meest aangrijpende films uit de geschiedenis is toch wel Schindler’s List. Deze film heeft meerdere Oscars gewonnen en kwam uit in 1994. De film is waargebeurd en gaat over het leven van Oskar Schindler die een grote held was gedurende de Tweede Wereldoorlog. Oskar Schindler had een fabriek en trok het leed van de vervolgde Joden erg aan.

Oskar Schindler wist het leven van ruim 1200 Joden te redden door ze te laten werken in de fabriek en ze daardoor te beschermen tegen het geweld. Een aangrijpende film en de soundtrack van Schindler’s List hoort bij de meest bekende piano liedjes uit films.

Beluister op YouTube

3. Harry Potter


Een van de meest bekende pianoliedjes films is natuurlijk wel de theme song van Harry Potter. Iedereen die weleens naar Harry Potter heeft gekeken kent dit pianoliedje. En dat is ook wel begrijpelijk want het liedje is de perfecte inleiding om de sfeer alvast te verhogen zodat je helemaal ready bent om te genieten van de film.

Harry Potter is sinds jaar en dag een hit! Zowel de vele boeken als films van Harry Potter zijn zeer geliefd. Dat maakt ook dat de theme song van Harry Potter uiteraard ook veel aandacht geniet. En dit is zeer terecht. Dit nummer hoort dan ook absoluut in onze top 5.

Beluister op YouTube

4. Pirates of the Caribbean


Deze film met Johnny Depp in de hoofdrol is een ware klassieker en tot de dag van vandaag ontzettend populair. Dat komt natuurlijk ook doordat de film ongekend spannend is maar ook de soundtrack van de Pirates of the Caribbean. Al bestaat de originele soundtrack natuurlijk niet helemaal alleen uit piano.

Maar het is een geweldige compositie die je hart en ziel weet te veroveren en waardoor je bij de inleiding van de film al helemaal gevangen bent en geboeid. Dat is ook de kracht van een goed pianostuk bij een film. Dat je gelijk mee gezogen wordt in de sfeer van een film.

Beluister op YouTube

5. Titanic


In de jaren 90 kwam de film de Titanic uit. Dit is by far de meest bekende film van de jaren 90 geweest. De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal namelijk dat van het schip de Titanic. Het schip komt te zinken en meer dan 1500 mensen komen om. In de film komt er uiteraard meer dramatiek en romantiek bij kijken tussen de hoofdpersonen Jack en Rose.

De theme song van de Titanic wordt gezongen door niemand minder dan Celine Dion. My heart will go on is een van Celine haar grootste hits geweest. Wie zegt, Titanic, denkt direct aan Celine Dion.

Beluister op YouTube

"Een soort Netflix voor piano & keyboard"

Leer 160+ bekende liedjes, in je eigen tempo en véél voordeliger dan pianoles.

5-sterren

Uitstekend beoordeeld op Trustpilot.