• Homepage
  • |
  • 5 piano liedjes om te spelen met Kerst

5 piano liedjes om te spelen met Kerst


Geschreven door pianodocent Ruben Weverling 

Een van de mooiste tijden van het jaar is toch wel de periode rondom kerst.

De sfeer van kerstfeest is gewoon heel erg magisch. De mooie verlichte huizen, de prachtige kerstboom en de heerlijke sfeer van de winter in combinatie met gezellige kaarsjes en andere vormen van verlichting zorgen ervoor dat je intens kunt genieten van de heerlijke kerstsfeer.

Maar wat natuurlijk niet mag ontbreken aan het kerstfeest is gezellige muziek, en de piano leent zich hier bij uitstek voor. De piano is namelijk een mooi instrument waar bijna iedereen wel van houdt.

En zeg nou zelf, gezellig samen rondom de piano? Dat is toch het ultieme kerstgevoel?

Met deze 5 pianoliedjes voor de kerst zal jij de stemming er goed in krijgen.

Kerst liedjes voor piano & keyboard


1. We Wish You A Merry Christmas


Dit liedje is natuurlijk een ware klassieker tijdens de kerst.

Maar hoe oud het liedje ook mag zijn, het blijft een ontzettend leuk liedje. Het is een gezellige meezinger die ook nog eens vrij gemakkelijk te spelen is op de piano. Je hoeft dus niet een virtuoos op de piano te zijn om dit liedje te leren spelen. Ook voor kinderen is het leuk om te leren.

Perfect om de stemming voor de kerst er even goed in te krijgen en lekker samen met elkaar te zingen. We wish you a Merry Christmas is dus een echte aanrader voor jouw kerst repertoire.

Deze mag dus absoluut niet ontbreken.

2. Jingle Bells


Dit is een heel bekend liedje, en bijna iedereen kan deze moeiteloos meezingen.

Althans, met het refrein dan. Jingle Bells is een echte gangmaker maar niet alleen dat, het is ook een echte sfeer maker. En het leuke is dat Jingle Bells ook nog eens heel erg makkelijk te spelen op de piano. Ook voor kinderen is Jingle Bells een leuk liedje om te leren piano spelen.

Daarnaast is het ook leuk om Jingle Bells te combineren met andere instrumenten zoals bijvoorbeeld een tamboerijn. Dit is bijvoorbeeld erg leuk ook voor kinderen om samen muziek te maken met elkaar. Want uiteindelijk draait kerst ook om het samenzijn.

3. Stille Nacht, Heilige Nacht


Een heel mooi liedje voor de piano en wat ook echt een kerst klassieker is, dat is stille nacht, heilige nacht. Dit christelijke liedje verteld over de ware betekenis van het kerstfeest en dat is het verhaal van de geboorte van Jezus Christus. Stille nacht, heilige nacht is dan ook een liedje wat echt het kerstverhaal verteld en daarom niet mag ontbreken in deze lijst met liedjes voor de kerst.

Stille nacht, heilige nacht is niet een moeilijk liedje om te spelen. Met een beetje oefenen heb je deze vrij vlot onder de knie en dat zorgt ervoor dat dit liedje ook leuk is om te leren spelen voor bijvoorbeeld kleine kinderen.

4. O Dennenboom


Wie kent o dennenboom nu niet? Dit liedje heeft bijna iedereen wel gezongen vroeger. Of thuis, of bijvoorbeeld op de basisschool. Dit is natuurlijk een liedje wat je ideaal kunt inzetten als je met de hele familie de kerstboom aan het versieren bent. Dan is dit een mooi liedje om de sfeer alvast een beetje op te krikken. O dennenboom hoort dan ook echt bij het kerstrepertoire.

Dit liedje is eenvoudig om te spelen. Dat maakt het ook een leuk liedje en zo kun je vrij makkelijk een leuk kerst repertoire opbouwen waarmee je een leuke, gezellige sfeer kunt creëren voor iedereen.

5. De Herdertjes


Dit liedje is voor de wat gevorderde pianist. Als je net begint met piano spelen dan is dit liedje niet zo gemakkelijk om te spelen. Dit liedje is ook van christelijke komaf. Dat is logisch want officieel is het kerstfeest ook een christelijk feest. Alles draait bij kerst voor de christenen namelijk om de geboorte van Jezus Christus.

De herdertjes lagen bij nacht is vooral voor de kleine kinderen een leuk en vrolijk liedje maar ook om de ware betekenis van het kerstfeest te begrijpen. Want ook al is het hedendaagse kerstfeest belangrijk om vooral het gezinsgebeuren, lekkere eten en de cadeautjes, het is ook belangrijk om de ware betekenis van het kerstfeest te weten en te begrijpen.

Kerstliedjes speel je maar een paar weken per jaar. Zoek daarom, vooral als je niet een gevorderde pianist bent, niet te moeilijke liedjes uit. Het hele jaar door kerstliedjes oefenen op de piano, dat zal waarschijnlijk niet zo gewaardeerd worden. En dat is ook wel begrijpelijk natuurlijk. Zoek daarom liedjes die je vrij snel onder de knie kunt krijgen.

"Een soort Netflix voor piano & keyboard"

Leer 160+ bekende liedjes, in je eigen tempo en véél voordeliger dan pianoles.

5-sterren

Uitstekend beoordeeld op Trustpilot.