• Homepage
  • |
  • De 6 pianoliedjes die je het meest hoort op bruiloften

De 6 piano liedjes die je het meest hoort op bruiloften


Geschreven door pianodocent Ruben Weverling 

Trouwen is een van de meest bijzondere gebeurtenissen uit het leven van de mens.

De liefde mogen vinden en deze mogen bevestigen door een trouwerij, dat is gewoon heel speciaal. Je wilt dan ook heel graag dat alles aan deze dag daadwerkelijk klopt. Mooie kleding, top locatie, heerlijk eten, fijne gasten en natuurlijk mag goede muziek ook niet ontbreken.

De piano is dan ook een heel geliefd instrument tijdens de bruiloft. En er zijn ook zoveel liedjes die zich perfect lenen voor de bruiloft, onder begeleiding van de piano. Met deze zes piano liedjes kun je wat inspiratie op doen welke liedjes geschikt zijn voor een bruiloft.

Piano liedjes voor bruiloften


1. Daar Komt De Bruid


Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, dit is natuurlijk wel een heel bekend nummer.

Zo niet, het meest bekende nummer van alle bruidsliedjes. Dit is natuurlijk ook een liedje wat je in films altijd gespeeld ziet worden op het moment dat de bruid de trouwlocatie betreedt. Het heeft ook wel iets romantisch en iets schattigs.

Daar komt de bruid is dan ook een typisch piano liedje wat je vaak op bruiloften gespeeld hoort. Deze hoort echt in de pianoliedjes bruiloft lijst thuis.

2. I Will Always Love You


Dit liedje uit de film ‘The Bodyguard’ met in de hoofdrol en tevens de zangeres van dit lied, Whitney Houston, is een populair nummer die je vaak op bruiloften terug hoort komen. Het nummer brengt veel gevoel met zich mee een mede daarom leent dit nummer zich perfect voor bruiloften. Zeker wanneer het op de piano uitgevoerd wordt.

Nadeel is wel dat dit niet een nummer is voor beginners. Je moet over behoorlijk wat vaardigheden op de piano beschikken om dit liedje te kunnen spelen. Maar het is meer dan terecht dat dit nummer op de lijst van de pianoliedjes bruiloft staat.

3. Mag Ik Dan Bij Jou


Dit mooie lied van Claudia de Breij verteld eigenlijk in een paar minuten waar het leven over gaat. Het vinden van die ene persoon die je door mooie en moeilijke tijden heen weet te sleuren. Mag ik dan bij jou is dan ook echt een pianoliedjes bruiloft klassieker. En dat is begrijpelijk, want wat is er nou mooier dan elkaar trouw te beleven tot de dood je scheidt en het te bekrachtigen met dit lied?

Mag ik dan bij jou zingt over vertrouwen, en dat je weet dat je altijd bij elkaar mag schuilen. En dat wanneer het einde aanbreekt dat je weet dat je veilig bent bij jouw geliefde. Dat je in elkaars armen mag voelen dat je veilig bent tot het bittere einde.

In onze onderstaande YouTube video leer je een leuk en herkenbaar stukje uit Mag Ik Dan Bij Jou. Mocht je het hele stuk willen spelen en de bijbehorende bladmuziek willen downloaden, kun je lid worden van Pianoflix waar je de volledige les van Mag Ik Dan Bij Jou vindt.

4. Marry You


Wie het liedje van Bruno Mars kent zal in eerste instantie waarschijnlijk niet direct de link leggen met pianomuziek. Het nummer van Bruno Mars is namelijk behoorlijk uptempo. Maar er is ook mooie bladmuziek beschikbaar voor het nummer Marry You van Bruno Mars en de piano muziek maakt het liedje nog gevoeliger. Voor pianoliedjes bruiloft is dit nummer dus echt zeer geschikt.

Dit nummer is trouwens ook heel erg mooi als je je geliefde ten huwelijk wilt vragen. Niet alleen voor bij de bruiloft zelf. Wanneer je een romantisch aanzoek in gedachten hebt, is dit nummer helemaal perfect om te spelen. Je aanzoek weigeren zal dan wel heel erg lastig zijn.

5. Thinking Out Loud


Alweer zo’n heerlijke ballade die ook perfect is voor in de piano uitvoering en daarmee bij uitstek geschikt is om te spelen op een bruiloft. Dit liedje vertelt dat je altijd verliefd zal blijven op je partner, ook als deze oud en rimpelig is geworden. Romantisch en liefdevol, en ook waar de trouwbelofte natuurlijk om gaat in zijn essentie.

Daarom hoort dit prachtige nummer van Ed Sheeran ook thuis in de pianoliedjes bruiloft top zes. Dit nummer leent zich perfect voor iedere bruiloft.

6. Perfect


Een tweede notering voor een liedje van Ed Sheeran in de pianoliedjes bruiloft lijst. Ed Sheeran maakt nu eenmaal prachtige muziek en dit nummer bewijst weer waarom Ed Sheeran zo’n fantastische zanger is. Hij weet precies wat er nodig is om het hart van iemand te raken. Perfect is dan ook echt een nummer wat bij uitstek geschikt is voor een bruiloft.

Dit nummer gaat namelijk over het ontmoeten van de ware liefde en dat zij perfect is in alle opzichten. Degene met wie je je leven wilt delen en oud mee wilt worden. Er is prachtige piano bladmuziek beschikbaar voor het liedje perfect van Ed Sheeran. Dit lied mag dan ook zeker niet ontbreken op de bruiloft. 

In onze onderstaande YouTube video leer je een leuk en herkenbaar stukje uit Perfect. Mocht je het hele stuk willen spelen en de bijbehorende bladmuziek willen downloaden, kun je lid worden van Pianoflix waar je de volledige les van Ed Sheeran - Perfect vindt.

"Een soort Netflix voor piano & keyboard"

Leer 160+ bekende liedjes, in je eigen tempo en véél voordeliger dan pianoles.

5-sterren

Uitstekend beoordeeld op Trustpilot.