• Homepage
  • |
  • Gratis bladmuziek downloaden, de beste sites op een rijtje!

Gratis bladmuziek downloaden, de beste websites op een rijtje!


Geschreven door pianodocent Ruben Weverling

Ben je op zoek naar websites waar je gratis bladmuziek kunt downloaden? 

Als je al wat langer piano of keyboard speelt, zul je weten dat het niet eenvoudig is om gratis én goede bladmuziek te vinden op internet. De kwaliteit van de bladmuziek is heel wisselend en de meeste bladmuziek die je zult vinden is alleen tegen betaling te downloaden en printen.

Daarom hebben we op deze pagina de beste gratis bladmuziek sites voor je op een rijtje gezet!

De beste gratis bladmuziek websites:


IMSLP.org


IMSLP staat voor "International Music Score Library Project". Het is een ontzettend uitgebreide online bibliotheek gevuld met bladmuziek. De composities die je kunt vinden op IMSLP.org zijn vooral klassieke stukken van de grote componisten zoals: Mozart, Beethoven en Bach.

Via de zoekbalk op de website van IMSLP kun je zoeken naar gratis bladmuziek. Het zoekvenster is een geïntegreerde Google Search module, dus je krijgt de zoekresultaten te zien binnen Google.

Ook wanneer je gewoon in Google zoekt, kun je bijvoorbeeld zoeken naar: site:imslp.org beethoven om binnen de website van IMSLP te zoeken naar beschikbare stukken van de componist Beethoven.

Sheetmusic-free.com


Wanneer je op zoek bent naar gratis bladmuziek van bekende popmuziek, bekijk dan zeker eens de website sheetmusic.free-com. Door de vele advertenties is het een wat onoverzichtelijke website, maar je kunt hier wel veel populaire bladmuziek gratis downloaden. 

Via de zoekbalk kun je zoeken naar je favoriete artiesten of popsongs. Vervolgens moet je op het kleine "read more" linkje klikken om naar de dieper gelegen pagina met bladmuziek te gaan. 

Op de bladmuziek pagina moet je naar beneden scrollen tot je een knop ziet staan met daarop de tekst "Read more ♫" en op de volgende pagina op Free Download.

Scorcer.com


Als je van klassieke muziek houdt en de ISMLP website wat onoverzichtelijk vindt, dan is de website van Scorcer een goed alternatief. Op de website en.scorcer.com vind je een beknopt overzicht van componisten waarop je kunt klikken, om gratis bladmuziek van hun composities te downloaden.

Kupdf.com


Op de website kupdf.com vind je allerlei gratis documenten, waaronder ook gratis bladmuziek voor piano & keyboard. Je kunt de zoekbalk gebruiken om eenvoudig te zoeken naar artiesten of titels. Het nadeel van deze website is dat niet alle links werken, waardoor je soms meerdere links moet openen voordat je een stuk gratis bladmuziek kunt downloaden.

Piano-Sheets.ru


Op de Russische website piano-sheets.ru vind je een uitgebreide collectie van zowel populaire nummers als klassieke muziek. Van al deze stukken kun je volledig gratis de bladmuziek te downloaden. Om de website leesbaar te maken, moet je wel eerst even met je rechter muisknop klikken en dan kiezen voor de optie "Vertalen naar Nederlands" (dit werkt in Google Chrome).

"Een soort Netflix voor piano & keyboard"

Leer 160+ bekende liedjes, in je eigen tempo en véél voordeliger dan pianoles.

5-sterren

Uitstekend beoordeeld op Trustpilot.