• Homepage
  • |
  • Elton John op je piano of keyboard, dit zijn onze top 3 liedjes!

Elton John op je piano of keyboard, dit zijn onze top 3 liedjes!


Geschreven door pianodocent Ruben Weverling

Ben jij een grote fan van Elton John? Dan is de piano hét instrument voor jou. Deze legendarische pianist en popster heeft namelijk een paar van de grootste pianoklassiekers gecomponeerd.

Hieronder geven wij onze top 3 liedjes van Elton John voor piano of keyboard. Van sommige hebben we ook leuke uitlegvideo's. Leer ze spelen, en vergeet vooral niet mee te zingen (als je dat kunt).

Can You Feel The Love Tonight


Can You Feel the Love Tonight is een pianolied gecomponeerd door Elton John en is voor het eerst uitgebracht in 1994, voor de release van de Disney animatiefilm The Lion King. De muziek was zeer snel succesvol, aangezien het een jaar na de release prestigieuze prijzen won.

In 1995 won het zelfs twee opmerkelijke prijzen: de Oscar voor Best Original Song en de Golden Globe voor Best Original Song. De diep romantische melodie en melancholische sfeer maken het een perfect nummer om op de piano te spelen.

Waarschijnlijk heb je het nummer al vaak gehoord. Veel van ons zijn ermee opgegroeid na het kijken van de Disney klassieker. Het luisteren naar Can You Feel the Love Tonight zonder enige context eromheen, kan er echter voor zorgen dat je een nieuwe waardering voor het nummer krijgt. 

"Can You Feel the Love Tonight" is een nummer vol liefde en romantiek. De liefdesdans van de film The Lion King door Simba en Nala past perfect bij het nummer. De soulvolle stem van Elton John samen met het pianospel, maken het nummer intens. 

In onze onderstaande YouTube video leer je een leuk en herkenbaar stukje uit Can You Feel The Love Tonight. Mocht je het hele stuk willen spelen en de bijbehorende bladmuziek willen downloaden, kun je lid worden van Pianoflix.

Binnen ons aanbod vind je de volledige les van Can You Feel The Love Tonight. 

Your Song


Your Song is een van Elton Johns bekendste en meest gespeelde pianosongs.

Het werd uitgebracht in 1970 en kreeg zowel publieke als lovende kritieken en won zelfs een Grammy Hall of Fame Award. Het nummer, zowel nostalgisch als dynamisch, straalt een ongelooflijke emotie uit wanneer het op de piano wordt gespeeld.

Misschien wel een van de zoetste liefdes ballades aller tijden, Elton John's Your Song spreekt recht tot het hart van de luisteraar. Het is geen verrassing dat Your Song wordt beschouwd als Eltons grootste hit aller tijden en degene die zijn naam beroemd maakte. Kun je geloven dat dit nummer al meer dan 50 jaar oud is?

Your song heeft echt een van die melodieën die een bepaald geluid voor de piano in hedendaagse muziek definieerde. Dit nummer is daarom een trendsetter van de ‘pop piano’.

Beluister op YouTube

Candle In The Wind


Candle in the Wind is een echte klassieker, en misschien wel één van Elton John’s meest bekende nummers. Het is een meesterwerk, omdat het met zijn simpele pianospel in staat is om zijn doel te bereiken door een afscheidslied te zijn. Rouw en verdriet staan centraal in de songtekst, maar door de piano komt het nummer echt binnen.

Veel mensen denken dat Candle In The Wind voor Prinses Diana is geschreven. Hoewel Elton John het op haar begrafenis in 1994 speelde, werd de originele versie van het nummer al in 1973 uitgebracht. Dit nummer is een eerbetoon aan Marilyn Monroe, een beroemde actrice en sekssymbool die in 1962 stierf aan een overdosis drugs. De "kaars in de wind" staat voor haar korte, maar veelbewogen leven.

Zoals de meeste van Eltons geweldige nummers, opent het met een geweldige piano riff. In dit geval is het een eenvoudig aflopend patroon van 2 maten. Maar er zit magie in de manier waarop Elton met deze eenvoudige riff omgaat. Merk op hoe zijn lijnen zijn opgebouwd uit de noten van een akkoord van 4 noten (een eenvoudige drieklank, met één noot verdubbeld een octaaf hoger).

Dit is de essentie van hoe Elton het grootste deel van zijn pianospel vertolkt.

Candle In The Wind maakt ook deel uit van ons Pianoflix liedjesaanbod. In onze onderstaande YouTube video kun je gratis een leuk en herkenbaar stukje leren uit Candle In The Wind.

Elton John als pianist


Elton John werd al op jonge leeftijd aangetrokken door muziek en leerde zichzelf piano spelen voordat hij vijf werd. Volgens de officiële website van John "verbaasde hij zijn familie op driejarige leeftijd, door achter de piano te zitten en The Skaters Waltz op het gehoor te spelen." 

Hij had een aangeboren vermogen om deuntjes op te pikken nadat hij ze had gehoord. Zijn indrukwekkende pianokunsten leverden hem op 11-jarige leeftijd een plek op in het jeugdprogramma van de Royal Academy of Music in Londen. John volgde de volgende vier jaar pianolessen op de school totdat hij besloot fulltime muziek te gaan maken.

De rest is geschiedenis!

"Een soort Netflix voor piano & keyboard"

Leer 170+ bekende liedjes, in je eigen tempo en véél voordeliger dan pianoles.

5-sterren

Uitstekend beoordeeld op Trustpilot.